Ota yhteyttä

Kirjat, levyt ja nuotit


Levyt

Duo Accello:

Sellisti Erkki Hirvikankaan ja harmonikkataiteilija Pasi Hirvosen duolevy on kooste espanjalaisia ja argentiinalaisia tunnelmia. Manuel de Fallan, Astor Piazzollan ja Gaspar Cassadón viehättävää, tulista ja virtuoosista musiikkia sellon ja harmonikan soittimellisia keinovaroja oivallisesti hyödyntäen.

Chiaroscuro – Valohämyä:

Tällä levyllä vastakohtien harmonia toteutuu kahden suosikkisäveljäni J.S. Bachin ja D. Scarlattin musiikin vuoropuheluna. Bach polyfonian kiistattomana mestarina ja Scarlatti aikansa kosketinsoitinmusiikin uudistajana täydentävät toisiaan ja avaavat korvat kuulemaan uusia asioita juuri musiikin rajapinnoilla. Mestarien musiikin virratessa vapaana valot ja varjot leikittelevät keskenään.

Pasi Hirvonen Acoustic 3:

Pasi Hirvonen Acoustic Trio syntyi syksyllä 2011, kun kontrabasisti Esko Kauppinen liittyi mukaan vuonna 2003 perustettuun Hirvonen-Achourbekov duoon. Acoustic Trio jatkaa Vesterinen-Godzinskyn hengessä perinteitä kunnioittaen ja vanhojen mestareiden tyyliä unohtamatta. Perusajatuksena on säilyttää vanhojen live-äänitysten henki: Kaikki soittimet äänitetään yhdessä kokonaisten teosten ottoina.

TransMission:

Olen pyrkinyt tulkinnoissani löytämään aina jotakin uutta näihin harmonikansoittajien kantarepertuaariin kuuluviin teoksiin. Näitä pieniä yksityiskohtia voi kuulla korusävelinä, soinnillisina muutoksina rekisteröinnin tai äänten kaksinnusten ansiosta tai ehkäpä selkeimmin tempo- ja tulkintatapojen valintoina. Yhtäkaikki, detaljitason pienet ratkaisut luovat pohjan onnistuneelle transkriptiolle. Harmonikkataiteilijana minulle tämän levyn ydin on: missiona transkriptio!

Nuotit ja kirjallisuus