Ota yhteyttä

Harmonikkahuolto


Harmonikkojen huolloista vastaavat asiantuntevat harmonikkateknikkomme

Outokumpu, Kuopio

Janne Vänskä harmonikkarakennuksen artesaani

Janne Vänskä, harmonikanrakennuksen artesaani ja muusikko

Janne on suorittanut opintoihin kuuluvat työharjoittelut Italian Castelfidardossa Scandallin ja Bugarin harmonikkatehtailla. Hän on työskennellyt useiden virittäjien ja mestareiden työpajoilla niin Suomessa kuin Italiassakin, saaden näin runsaasti osaamista ja tietoa käytetyistä materiaaleista ja oikeista työmenetelmistä. Hän matkustaa säännöllisesti Castelfidardoon oppimaan lisää ja syventämään jo opittuja taitoja. Tuoreimmalta koulutukseltaan hän on musiikkipedagogi (AMK). Janne keikkailee säännöllisesti ja toimii myös harmonikansoiton opettajana. Muusikkona hän on tullut tutuksi niin teatterilavoilta kuin erilaisista konserteistakin.

Yhteystiedot:
www.harmonikkapaja.fi
0440293512
janne@harmonikkapaja.fi

Jyväskylä

Matti Ekman

Matti Ekman, musiikin monitoimimies

Matti toimii harmonikansoiton opettajana, bandoneoninsoittajana, musiikin sovittajana, tuottajana, äänittäjänä ja kapellimestarina. Tehtävät tangotaiturina, teatterimuusikkona tai sinfoniaorkesterin solistina hoituvat kaikki sujuvasti yli 40 vuoden kokemuksella, käyttäen melodiabasso- ja standardibassoharmonikkaa, digiharmonikkaa, ranskalaista musetteharmonikkaa ja bandoneonia.

Studiossaan Matti tekee äänitys-, miksaus-, masterointi- ja CD-levyjen monistustöitä sekä harmonikkojen virityksiä ja huoltoja.

Yhteystiedot:
www.mattiekman.fi
0503540435
ekman.matti@kolumbus.fi

Kestilä, Riihimäki

Jarmo Tinkala

Jarmo Tinkala, harmonikka- ja bandoneonmuusikko

Jarmo on pitkän linjan viihde- ja studiomuusikko, jonka yli 40-vuotisen uraan mahtuu tuhansia keikkoja, satoja levyraitoja ja kymmenittäin erilaisia projekteja niin TV:ssä kuin konserttisaleissa. Diplomin (jatkotutkinto) hän suoritti Jyväskylän konservatoriossa Vladimir Dolgopolovin luokalta. Jarmo on voittanut useita kilpailuja kuten VV-kilpailu ja Kultainen harmonikka. MM-kisoissa (trofeo mundial) Venezuelan Caracasissa hän saavutti neljännen sijan.

Harmonikan virittämiseen Jarmo perehtyi aluksi Kari Ahvenaisen johdolla ja on syventänyt tietoja ja taitoja useiden mestareiden avulla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Yhteystiedot:
0505930014
jarmo.tinkala@gmail.com

Harmonikan huoltaminen on huippuammattilaisten käsissä

Teknikkomme, jotka ovat kaikki harmonikan ammattilaisia, ymmärtävät niin harrastajien kuin ammattilaisten erilaiset tarpeet ja antavat soittimellesi uuden elämän. Ylpeydellä siis sanomme, että meillä huoltamasi harmonikka on meillä hyvissä käsissä ja huollon laatu on korkea.

Voit ottaa laittaa viestiä huollolle yhteydenottolomakkeen kautta tai olla yhteydessä suoraan lähimpään harmonikkateknikkoosi.

Harmonikkojen huoltaminen voi pitää sisällään seuraavia toimenpiteitä:

  • soittimen perusteellinen puhdistaminen
  • koneistojen huoltaminen ja korjaaminen
  • vuotojen korjaus
  • kieliventtiilien vaihtaminen
  • palkeinen kunnostaminen
  • kielten vaihtaminen
  • vahausten korjaus ja uusiminen
  • harmonikan j√§rjestelm√§n vaihtaminen
  • huopaosien ja koskettimien vaihtaminen
  • selluloidipaikat, pintojen hionta ja kiillottaminen

Harmonikan huollon hinta määräytyy tapauskohtaisesti, joten ota meihin yhteyttä rohkeasti

Harmonikan viritys

Harmonikan viritys kannattaa tehdä noin 1-5 vuoden välein, koska kosteuden vaihtelut ja lämpötilamuutokset vaikuttavat vuosien saatossa harmonikkaan. Varsinkin Suomessa lämpötilat ja ilmankosteus vaihtelevat suuresti, joten se vaikuttaa väistämättä soittimeesi. Näiden lisäksi tietysti itse soittaminen tekee pieniä muutoksia harmonikan vireeseen ja sointiin. Puhtaalla, toimivalla ja hyvin soivalla harmonikalla on ilo soittaa ja säännöllisesti ammattilaisella huolletun ja viritetyn harmonikan jälleenmyynti arvo säilyy korkeampana ja huoltohistoria on selvitettävissä.

Harmonikkaa virittäessä soitin puhdistetaan ja tehdään mm. rekisterikoneiston tarkistukset ja säädöt, löystyneiden kieliventtiilien vaihdot, kielipenkkien kiinnitysten tarkistukset, vahauksien tarkistukset sekä koneistojen toiminnan tarkistus.

Janne