Ota yhteyttä

Harmonikka ja hinta


Harmonikan hinta ja hintaan vaikuttavat tekijät eivät välttämättä ole aivan yksinkertainen asia – varsinkin aloittelevan soittajan pää saattaa mennä pyörälle tutkaillessa harmonikan hintoja. Tämän artikkelin tarkoitus on avata asiaa, mitkä asiat vaikuttavat harmonikan hintaan.

Yleisesti voidaan sanoa, että harmonikkojen hinnat määräytyvät soittimen koon ja ominaisuuksien mukaan. Bugari-merkin uudet harmonikat lasten pienimmistä malleista alkaa 1750 eurosta ja konserttiharmonikkojen hinnat nousevat aina reiluun 30 000 euroon – harmonikkojen hintahaitari on siis suuri. Hintoihin vaikuttaa merkittävästi se, onko kyseessä standardibassomalli vai melodiabassomalli. Melodiabassomallissa on vasemmassa sormiossa kaksi koneistoa ja hinta sen vuoksi lähes puolet enemmän verrattuna standardibassomallin soittimeen.

Käytettyjen harmonikkojen hinnat ovat selkeästi alemmat kuin uusien, mutta harmonikka on käsintehty instrumentti, joten se säilyttää arvonsa hyvin verrattuna esimerkiksi sähköisiin ja digitaalisiin soittimiin. Dynamiksen valikoimassa hintahaarukka lasten käytetyistä käytettyihin konserttiharmonikkoihin on noin 800-25 000 euroa. Käytettyjen soittimien hintoihin vaikuttaa myös niiden huoltoihin ja viritykseen käytetty aika ja kustannukset. Dynamis myy ainoastaan A-luokan huollettuja soittimia kaikissa kokoluokissa.

Harmonikka ja hinta dynamismusic

Mikä vaikuttaa harmonikan hintaan?

Kuten aiemmin sanottu, merkittävin hintaan vaikuttava asia on, onko harmonikka standardibassomalli vai melodiabassomalli. Harmonikat valmistetaan käsityönä Italiassa ja näin ollen kaikki harmonikat ovat yksilöitä. Muita harmonikan hintaan vaikuttavia tekijöitä on soittimen koko, ääniala, äänikertojen lukumäärä, kielten laatu, erilaiset rakenteelliset ratkaisut, pintamateriaalit ja tekniset ominaisuudet. Myös harmonikan varusteet, kuten hihnat, kotelo, kantoreppu jne. vaikuttavat tietysti jonkin verran kokonaispakettien hintoihin.

Nykyään myös harmonikan ergonomia-asiat ovat nousseet hintaan vaikuttaviksi tekijöiksi – varsinkin harmonikan paino. 20 vuotta sitten aikuisen harrastajan perusinstrumentti saattoi painaa 12,5-14,5 kg ja nykypäivänä nuo samat ominaisuudet on puristettu noin 10 kiloon. Yhtälö oikeastaan menee niin, että mitä kevyempi soitin suurilla ominaisuuksilla, sitä korkeampi hinta.

Meiltä harmonikkojen toimitukset matkahuollon kautta koko maahan.

>> Tutustu uusiin harmonikkoihimme
>> Tutustu käytettyihin harmonikkoihimme